Besplatna dostava iznad 100KM

Novosti

Hiperpigmentacije – koji retinol odabrati?

Piše: Mirna Bubalo, mag.pharm.

Čim krenu sunčaniji dan naš inbox se počinje puniti upitima vezanim za hiperpigmetacije. Cijelo ljeto smo vas uvjeravali da vrući ljetni dani nisu pravo vrijeme za kretanje u borbu s neželjenim pjegicama na vašem licu.

Jesen polako kuca na naša vrata pa je stiglo vrijeme i za ovaj post. Nadam se da ste ljeto iskoristili za slaganje svoje savršene osnovne rutine, te da u svom domu imate odgovarajući čistač, hidrataciju i kremu za zaštitnim faktorom. Bez dobro posloženog trojca ne nastavljamo daljnje savjete. Jer bez posložene osnovne rutine, a uvođenjem aktivnih sastojaka na vašem licu će nastati kaos.

O retinolu smo pisale cijelu zimu, uvodile ga postepeno, povećavale broj dana u tjednu kada ga koristimo, a onda je stiglo proljeće. Velika većina nas ga je isključila iz rutine. Što sad?

Kod ponovnog povratku retinolu princip je isti. Kreće se s najnižim koncentracijama 3x tjedno. 2 tjedna. Pa 3x tjedno sljedeća dva tjedna. Pa svaku večer ako je to cilj. Nakon potrošene bočice možete ostati na istoj koncentraciji ili preći na veće koncentracije. Kod uvođenja veće koncentracije postupak je isti.

Ako se dogode nuspojave retinola u smislu iritacija na koži, crvenila ili ljuštenja korištenje se prekida dok se ne sanira nastala šeta. Zvuči naporno? Ako želite najmoćniji antiage sastojak uvesti u svoju rutinu potrebna je mala disciplina. No koža će vam zablistati i početne muke po retinolu će se ubrzo zaboraviti.

S kojim proizvodom krenuti. Na našem tržištu postoje 3 proizvoda koja preporučujemo kod uvođenja retinola. To su :

1. Avène A-Oxitive noćni piling
2. La Roche Posay Redermic R
3. Geek&Gorgeous A-game 5
4. SVR [A] LIFT Serum 

Koji je za koga?

A-Oxitive noć preporučujemo osobama sa suhom te normalnom do mješovitom kožom. Odlična stvar kod ovog proizvoda je ta što u svom sastavu osim retinala sadrži i ulje noćurka koje je bogato masnim kiselinama i vitaminima te svojim djelovanjem minimalizira nuspojave retinala. Osim toga u njemu se nalazi i provitamin E kao moćni antioksidans.

Redermic R preporučujemo osobama s normalnom do mješovitom i masnom kožom lica. Redermic R za razliku od Avène A-Oxitive noćnog pilinga ima vodenastu laganu teksturu koja je odličan izbor za sve s masnom i problematičnom kožom.

Geek&Gorgeous A-game 0,05% je proizvod koji nažalost nisam iskušala pa ne mogu komentirati njegovu teksturu. No vaše pozitivne recenzije daju mu ravnopravan položaj i s ova dva prethodna.

U sljedećem postu pišem o tome koje aktivne sastojke možeš koristiti s retinolom. I kako bi trebala izgledati tvoja retinol rutina.

Jesi već krenula s retinolom ili još odgađaš uvođenje? Piši mi iskustva na info@cvitlikarije.ba