Besplatna dostava iznad 100KM

PHARMACY & BIO Dr.Plant Čaj Slatkog Pelina, 40g

4,50 KM

Slatki pelin, sadrži hemikaliju koja se zove artemisinin i koja djeluje učinkovito protiv parazita koji uzrokuju malariju. Vrlo je djelotvoran i protiv gljivica, bakterija i virusa.

Slatki pelin ne koristi se sam kod liječenja malarije, jer može samo inaktivirati parazite koji uzrokuju malariju, ne i uništiti ih. Količina artemisinina u Slatkom pelinu nije dovoljna da ubije sve parazite koji uzrokuju malariju, ali dovoljno velika da učini ove parazite otpornima na daljnje liječenje moćnijim malarijskim lijekovima koji sadrže i artemisinin.

Iz tog razloga i dalje se istražuju načini povećanja količine artemisinina u slatkom pelinu.

U novijim znanstvenim istraživanjima artemisinin se pokazao jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga, leukemije.

Djelovanje:

Artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje.

Share:

Širom planete odavno traju istraživanja za lijek protiv korona virusa, a njemački naučnici Instituta Max Planck nedavno su objavili da su njihova istraživnja fokusirana na biljku Slatki pelin dala određene rezultate.

“ Ekstrakti biljke slatkog pelina su pokazali,na naše sopstveno iznenađenje jako dobru učinkovitost protiv Covid-19 virusa“ objašnjava profesor Dr.Peter Seeberger biohemičar na institutu Max Planck u Berlinu.
“ Bio sam iznenađen jer su čiste supstanice dale manje dobre rezultate, dok su etanolni ekstrakti biljke Artemisia annue dali mnogo bolje rezultate. Najbolje je djelovao etanolni ekstrakt biljke u kombinaciji sa kafom, te bi prve studije trebali započeti na akademskom medicinskom centru na Univerzitetu u Kentucky-u.“

Slatki pelin ili Artemisia annua, decenijama se koristio kao lijek za malariju, a tokom pandemije primijećena je i učinkovitost kod borbe s koronavirusom, piše DW.

Prof.dr.Jasenko Karamehić, internista imunolog iznosi da svi lijekovi koji djeluju na uzročnika malarije djeluju uspješno i na Covid-19. Dodaje kako lijekovi koji se koriste za liječenje malarije posljednjih 20 godina u svom sastavu imaju biljku Artemisia annua čija je supstanica artemisin farmakološki djelotvorna i koja pored svog antivirusnog, antibakterijskog i antigljivičnog djelovanja ima jako i antikancerogeno djelovanje.

Prof.dr.Jasenko Karamehić objašnjava da je osnovno djelovanje pelina skidanje visoke temperature i antiupalno djelovanje jer je ono kod Covida-19 najvažnije,koje ide sa jako visokom temperaturom kod teških slučajeva.

Ljekovitost slatkog pelina je ogromna, i on spada u bilje koje pored svog antivirusnog, antibakterijskog i antigljivičnog djelovanje uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno, kao i za sljedeće bolesti i tegobe:

  • snižavanje povišene tjelesne temperature
  • kod groznice
  • liječenje malarije
  • virusa
  • bakterija
  • gljivica

Brojne su prednosti i ljekovito djelovanje koje posjeduje slatki pelin.

Pakovanje: 40g.

Sastav:

Osušeni nadzemni dio slatkog pelina.

Pripremanje:

1-2 čajne kašike preliti sa 2dl ključale vode  poklopiti. Nakon 20min procijediti i piti.