Besplatna dostava iznad 100KM

Novexpert Magnezijeva vodica u spreju

16,70 KM

Dermatolozi dobro znaju da je magnezij neprocjenjiv kako za vašu kožu tako i za Vaš organizam. Ovaj oligoelement umirujućeg i protektivnog djelovanja sada je dostupan u obliku spreja, u vrlo visokoj koncentraciji.

Share:
SKU: 507131 Kategorije: , , , Oznake: , , ,

U Novexpertu odluke donosimo vođeni znanošću, počevši s razvojem naših tretmana za lice. Magnezij vodica je dobar primjer.

Nakon analize dermatoloških publikacija o magneziju, naš je tim stručnjaka želio razviti univerzalnu njegu s magnezijem za svakoga.

Sprej je najprikladniji oblik koji omogućava iskorištenje svih prednosti magnezija: umirujuće djelovanje, hidrataciju i djelovanje protiv zagađenja. Nakon 3 godine razvoja, proizvod je stvoren. Formula je bogata visokom koncetracijom prirodnog magnezija iz Mrtvog mora u kombinaciji s izuzetno čistom vodom. Radi se o fiziološkoj izotoničnoj otopini, što znači da ima istu koncentraciju mineralnih soli kao i suze. Ovo jedinstveno svojstvo osigurava hidrataciju u savršenom fiziološkom skladu s kožom, uz rezultat umirujućeg i antioksidativnog djelovanja te zaštitu od zagađenja.