Besplatna dostava iznad 100KM

Kalcij 400 Direkt Sa Sladilima

12,60 KM

Kalcij je mineral o kojem se najviše govori. U odraslom ljudskom tijelo ima ga oko 1,2 kg  i njegov manjak može uzrokovati razne poremećaje u organizmu.
Kalcij se primjenjuje u liječenju i prevenciji alergije. Kalcij je jedan od elemenata koji pomaže u otklanjanju alergija. Osobito je koristan kod alergije na sunce (fotosenzitivnost), alergije na hranu i polen. Uz kalcij potrebno je uzimati i vitamin C. Kalcij djeluje tako da smanjuje razinu histamina koje tijelo proizvodi kao odgovor na alergiju. Histamin je odgovoran za oticanje, kihanje, suzenje očiju, začepljenost nosa i slične reakcije.
Kalcij također pridonosi razvoju i stabilnosti kostiju, koristi se za prevenciju osteporoze i osteopenije, za nadopunu liječenja osteoporoze. Primjenjuje se kod srčanih oboljenja, depresija, hipoglikemije, artritisa, bolova u mišićima i zglobovima, kod čestih napada panike, predmenstrualnog sindroma i predeklampsije u trudnoći. Cink također doprinosi smanjenom lučenju histamina čime pomaže u sprječavanju nastanka alergija i doprinosi njihovom otklanjanju. Vitamin D3 potpomaže apsorpciju kalcija iz crijeva.

Dva puta dnevno sadržaj vrećice sipati direktno na jezik. Granulat iz vrećice se veoma brzo otopi na jeziku, stoga nije potrebno dodavati tečnost.

Pakovanje:
20 vrećica x 2,5 g (50 g

Share: