Besplatna dostava iznad 100KM
  • Košara je prazna!

GREEN SOFT PRIRODNI HIGIJENSKI ULOŠCI (noćni menstrualni platneni ulošci)

13,10 KM

Platneni višeupotrebni ulošci su prozračni, nježni za kožu, udobni, perivi, ekološki prihvatljivi i ekonomični.

Napravljeni su od prirodnih materijala, te ne izazivaju iritaciju kože. Dugoročnom upotrebom platnenih uložaka značajno se smanjuje mogućnost infekcija intimnog područja.

Prednosti platnenih dnevnih uložaka su:

ugodni za nošenje (ne šuškaju,ne klize)

bez hemikalija

bolje upijaju od “klasičnih” uložaka

atraktivnog dizajna

bez neugodnih mirisa

nepropusni

Share:

Platneni ulošci za žene prirodni su, kvalitetni i domaći proizvod s kojima ćeš se preporoditi i staviti na prvo mjesto svoje zdravlje i udobnost. Doživi svoju ženstvenost i pobrini se za svoje intimno zdravlje na pametan način. Pamučni dnevni ulošci namijenjeni su svim ženama koje imaju dugogodišnje probleme s candidom ili su alergične na “klasične” uloške od umjetnih materijala.

Koristeći višeupotrebne pamučne uloške smanjit ćete menstrualne bolove, infekcije i površinske osipe. Obični jednokratni ulošci sadrže i plastiku, koja vašoj koži ne dopušta da diše pa se tako povećava šansa za bolovima i infekcijama.

Platnene uloške je poželjno koristiti ako imate problem sa osipima, iritacijama intimnog područja, čestim upalama, pojačanim bijelim pranjem, cistama, miomima, ranicama, također se preporučuju ženama poslije porođaja, jer zdravlje žene treba da bude na prvom mjestu. Posebno je bitan utjecaj na zdravlje kad su u pitanju platneni ulošci zbog toga što jednokratni ulošci remete prirodnu vaginalnu floru pa su uzrok čestim upalama i gljivičnim infekcijama.

Dnevni platneni noćni menstrualni uložak (2 komada): 100% pamuk, 5 slojeva od kojih je jedan sloj napravljen od nepropusnog materijala,  koji propušta zrak i omogućava koži da “diše” a zadržava tekućinu, kopčanje krilaca pomoću plastičnih drukera.

ODRŽAVANJE: Nakon upotrebe uložak odložiti u wet-bag ili korpu za veš. Prije pranja u mašini za veš isprati u hladnoj vodi. Prati na temperaturi od 60°-90°C. Nakon pranja rastegnuti rukama uložak. Sušiti na zraku ili sušilici za veš. Sušenje na suncu uklonit će mrlje.