Besplatna dostava iznad 100KM
  • Košara je prazna!

GREEN SOFT PRIRODNI HIGIJENSKI ULOŠCI (dnevni platneni ulošci)

11,50 KM

Platneni  višeupotrebni ulošci su prozračni, nježni za kožu, udobni, perivi, ekološki prihvatljivi i ekonomični.

Napravljeni su od prirodnih materijala, te ne izazivaju iritaciju kože. Dugoročnom upotrebom platnenih uložaka značajno se smanjuje mogućnost infekcija intimnog područja.

Prednosti platnenih dnevnih uložaka su:

ugodni za nošenje (ne šuškaju,ne klize)

bez hemikalija

bolje upijaju od “klasičnih” uložaka

atraktivnog dizajna

bez neugodnih mirisa

nepropusni

Share:

Platneni ulošci za žene prirodni su, kvalitetni i domaći proizvod s kojima ćeš se preporoditi i staviti na prvo mjesto svoje zdravlje i udobnost. Doživi svoju ženstvenost i pobrini se za svoje intimno zdravlje na pametan način. Pamučni dnevni ulošci namijenjeni su svim ženama koje imaju dugogodišnje probleme s candidom ili su alergične na “klasične” uloške od umjetnih materijala.

Jedna od prednosti koje ističu korisnice jest ta da nema neugodnog peckanja niti zagrijavanja intimnih dijelova zbog kojih najčešće dolazi do upala. To se posebno odnosi na ljetne mjesece. Vaše je intimno područje prozračnije, pa se ne stvara visoka temperatura i vlaga kao u jednokratnim ulošcima.

Platnene uloške je poželjno koristiti ako imate problem sa osipima, iritacijama intimnog područja, čestim upalama, pojačanim bijelim pranjem, cistama, miomima, ranicama, također se preporučuju ženama poslije porođaja, jer zdravlje žene treba da bude na prvom mjestu. Posebno je bitan utjecaj na zdravlje kad su u pitanju platneni ulošci zbog toga što jednokratni ulošci remete prirodnu vaginalnu floru pa su uzrok čestim upalama i gljivičnim infekcijama.

Dnevni platneni uložak (4 komada): 100% pamuk, 4 sloja, kopčanje krilaca pomoću plastičnih drukera.

ODRŽAVANJE: Nakon upotrebe uložak odložiti u wet-bag ili korpu za veš. Prije pranja u mašini za veš isprati u hladnoj vodi. Prati na temperaturi od 60°-90°C. Nakon pranja rastegnuti rukama uložak. Sušiti na zraku ili sušilici za veš. Sušenje na suncu uklonit će mrlje.