Besplatna dostava iznad 100KM

GalenikaPantenol oriblete sa vitaminom C, a20

5,50 KM

Pantotenska kiselina u tkivima ulazi u sastav koenzima A, neophodnog za metabolizam ugljenih hidrata, masti, bjelančevina i neutralisanje štetnog dejstva nekih metaboličkih proizvoda. Vitamin C je najvažniji, u vodi rastvorljiv antioksidans, učestvuje u velikom broju oksido – redukcionih procesa u organizmu i u stvaranju kolagena i drugih dijelova vezivnog tkiva. Ovi procesi omogućavaju učešće pantotenske kiseline i vitamina C u očuvanju pravilnog funkcionisanja zdrave sluznice i obnavljanja sluznice usta, ždrijela, jezika i desni.

Pantenol sa vitaminom C oriblete se primjenjuju za ublažavanje tegoba nastalih nakon manjih povreda ili opekotina kao za i stimulisanje regeneracije sluznice usne duplje, ždrijela, jezika i desni kod nadražaja različitog porijekla (duvanski dim, smog). Pantenol sa vitaminom C oriblete mogu biti dodatak antibiotskoj terapiji kod lokalnih upalnih procesa usne duplje.

Sastav: pantotenska kiselina i vitamin C

Upraba: 1 oribletu postepeno otapati u ustima. Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza. Prekomjerna upotreba može da izazove laksativni efekat

Share: