Besplatna dostava iznad 100KM
  • Košara je prazna!

FEMIBION ZA TRUDNICE 2, tablete-kapsule a 28+28, Od 13.-40. nedjelje trudnoće i za period dojenja

32,00 KM

  • Za trudnice od 13.- 40. nedjelje trudnoće i majkama koje doje
  • Sadrži biološki aktivan oblik folne kiseline Metafolin
  • Sadrži DHA, aktivan oblik omega-3 masnih kiselina značajan za razvoj mozga i vida djeteta
  • Sadrži vitamine, minerale i lutein

Femibion za trudnice 2 sa Metafolinom i DHA zahvaljujući svom sastavu ispunjava posebne potrebe žena od 4. mjeseca trudnoće do kraja perioda dojenja. Femibion za trudnice 2 sadrži folnu kiselinu, Metafolin, DHA, 9 esencijalnih vitamina i jod koji obezbjeđuju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda.

Share:
SKU: 20003 Kategorija: Oznake: , , ,

Zašto se preporučuje Femibion za trudnice 2?

Femibion za trudnice 2 sadrži 200 mikrograma folne kiseline kombinovane sa odgovarajućom količinom Metafolina (ukupno 400 mikrograma preračunato na folate) da bi se zadovoljila povećana potreba i osigurala optimalna snabdjevenost tokom trudnoće i perioda laktacije. Folna kiselina predstavlja neaktivan oblik koji organizam može da koristi tek kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metilfolat. Svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u aktivan oblik. Značaj unošenja folata od 2. tromjesečja trudnoće je smanjenje rizika od prijevremenog porođaja, smanjenje rizika od male težine novorođenčeta na porođaju, smanjenje rizika od preranog odvajanja posteljice.

Femibion za trudnice 2 sadrži DHA (dokozaheksaenska kiselina), visoko nezasićenu masnu kiselinu iz grupe omega-3 masnih kiselina u formi visoko koncentrovanog ribljeg ulja. Jedino su masne morske ribe bogate DHA, ali je obično tokom trudnoće i laktacije nedovoljan unos. DHA, aktivan oblik omega-3 masnih kiselina, značajan je za razvoj mozga djeteta, kognitivnih i motoričkih sposobnosti, intelektualnih sposobnosti i vida djeteta. Važno je da plod, kao i tek rođena beba budu snabdjevene dovoljnim količinama DHA preko majke!

Značaj joda u toku trudnoće:

Nedostatak joda tokom trudnoće predstavlja jedan od uzroka nastanka mentalne zaostalosti i cerebralne paralize.

Vitamin B12 neophodan je za optimalno djelovanje folata.

Vitamini B1, B2, B6, C, E održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda.

Ne sadrži laktozu i gluten.

Način upotrebe: 1 tableta i 1 kapsula dnevno sa vodom.

Napomena: Ne preporučuje se upotreba u slučaju hipertireoze i hiperparatireoze. Ne uzimati više nego što je preporučeno. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.