Besplatna dostava iznad 100KM
  • Košara je prazna!

ESI ALOE VERA 100% čisti svježi sok sa borovnicom 500ml

13,20 KM

Za poboljšanje varenja, probave i opšteg stanja organizma.

  • Povoljno djeluje na cijeli probavni trakt
  • Pomoćno sredstvo u tretmanu čira, meteorizma (nadutosti) i aerofagije (vazduha u želucu)
  • Eliminacija toksina iz organizma i laksativni efekat
  • Jača imunitet
  • Pomaže razvoj poželjne crijevne mikroflore
  • Snižava nivo šećera u krvi
  • Preporučuje se tokom oporavka od bolesti i kod hroničnih bolesti
  • Sadrži aminokiseline, enzime, polisaharide i minerale
Share:
SKU: 501953 Kategorije: , , Oznake: , , ,

ESI ALOE VERA 100% čisti svježi sok sa borovnicom 500ml

Za poboljšanje varenja, probave i opšteg stanja organizma

Iz biljaka uzgajanih bez upotrebe pesticida predstavlja jedinstvenu formulaciju čitavog lista i gela sadržanog unutar lista, pripremljenu najnježnijim procesom, koji ne modificira prirodne aktivne komponente.

Sok Aloe Vera se oduvijek koristi za poboljšanje varenja i probave (eliminaciju toksina iz organizma) i ujedno jača imunitet. Smatra se pravom pomoći za cijeli probavni trakt. Iznad svega je preporučiv kao tretman kod dispepsije (bolova u gornjem dijelu probavnog sistema) i njenih simptoma i kao pomoćno sredstvo u tretmanu čira, meteorizma (nadutosti) i aerofagije (vazduha u želucu). Pomaže varenje i smanjuje osjećaj rane sitosti i mučnine, što su simptomi dispepsije. Sok Aloe Vera ima protuupalno djelovanje i koristan je u slučaju čira i nadraženog kolona.

Sok Aloe Vera djeluje pozitivno na imuni sistem zbog prisustva polisaharida. Također djeluje antibakterijski i pomaže razvoj poželjne crijevne mikroflore, te ima hipoglikemijske osobine (snižava nivo šećera u krvi).

Sok Aloe Vera je vrlo hranjiv i preporučuje se tokom oporavka od bolesti i kod hroničnih bolesti gdje pacijent ne može normalno jesti. Sok Aloe Vera smatra se izvrsnim dijetetskim dodatkom, zahvaljujući prisustvu aminokiselina, enzima, polisaharida i minerala bitnih za razvoj i održanje ćelija i time za cijeli organizam.

Sok Aloe Vera ima antrahinonske aktivne principe sa intenzivnim laksativnim djelovanjem i jedan je od najbitnijih biljnih pripravaka jer ispoljava mnogo bitnih pozitivnih efekata na organizam. Koncentrovani sok borovnice i med čine sok vrlo prijatnim za piti.

Način primjene:

Kako biste postigli maksimalan učinak ovog proizvoda, preporučuje se 1 mjerica od 25ml soka 3 puta na dan, samog ili razrijeđenog s vodom. Promućkati prije upotrebe. Nakon otvaranja bocu čuvati u frižideru i popiti u roku od 30 dana.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena raznolikoj i uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Sastav: 

Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller) list, sok (94%), med (5,7%), aroma: borovnica, borovnica (Vaccinium myrtillus) plod, koncentrovani sok (0,26%), supstanca za zakiseljavanje: limunska kiselina, konzervansi: kalijum sorbat i natrij benzoat.