Besplatna dostava iznad 100KM
  • Košara je prazna!

DOPPELHERZ System Cink Immun DEPO 30 Tableta

23,00 KM

Zink Immun Depo tablete iz Doppelherz system sadrže 15mg cinka kao organski cink pikolinat u kombinaciji sa 100 mg histidina, 50mcg selena i 1000 IU vitamina D3.

Cink, selen i vitamin D održavaju normalnu funkciju imunološkig sistema. Zdrav imunološki sistem osnovnim je uslov za naše zdravlje. Naš imuni sistem i koža mogu biti izloženi ne samo u hladnoj sezoni, već i u stresnim situacijama (uključujući pušenje cigareta, fizički napor). Kod takvih stanja postoji povećana potreba za hranljivim sastojcima.

Zink Immun Depo Vam nudi ove hranljive materije. Zbog svojih različitih funkcija u tijelu, cink je veoma bitan za zdravlje:

-omogućava održavanje normalnog izgleda kože, kose i noktiju,

-ima ulogu u diobi ćelije,

-pridonosi normalnoj kognitivnoj funkciji,

-održava normalan kiselinsko-bazni metabolizam.

Share:

Cink pikolinat je organsko jedinjenje cinka. Cink je vezan za pikolinsku kiselinu. Budući da tijelo ne može samo proizvesti elemente u tragovima, cink i selen, treba osigurati redovni unos ovih elemenata u tragovima sa hranom. Histidin je esencijalna aminokiselina koju treba uzimati redovno i na adekvatan način sa hranom. Tablete takođe sadrže 25mcg vitamina D na dnevnoj osnovi (to odgovara 1000 IU vitamina D). Depot tablete djeluju poput „prodavnice hranljivih sastojaka“ hranljive materije postepeno se oslobađaju tokom nekoliko sati i trajno su dostupne tijelu.

Način upotrebe: Uzima se 1 tableta dnevno, cijela sa dovoljno tečnosti.